Ce sa faci pentru a scapa de stres!?

Stresul este inamicul nr. 1 al oamenilor din acest secol. Acestia au tot mai multe datorii si sarcini de dus la capat si cateodata acestia cedeza psihic sau fizic. Ai mare grija cu acest factor al vietii tale!

Stresul iti poate suge toata energia din corp dar norocul tau este ca ai ajuns sa citesti acest articol !

Cum se manifesta stresul ? simti dureri de cap din ce in ce mai des, greata, dureri de stomac, insomnie sau in unele cazuri dormi prea mult, dificultati la concentrare, esti mereu obosit, esti mai tot timpul irascibil sau chiar ai atacuri de panica.

Nu trebuie sa ai toate aceste simptome sa fii stresat, dar macar unele din ele si deja iti poti pune un semne de intrebare legat de stilul tau de viata.

Tot ceea ce trebuie sa faci, evita liftul de la caldirea unde lucrezi sau de la blocul tau, evita scarile rulante de la metrou sau orice alta caldire, fa putina miscare si urca pe scari. In prima faza o sa fii putin obosit pentru ca nu esti invatat, dar in urmatoarele zile dupa urcat pe scari o sa te simti mai bine, cand orici pe scari inseamna un exercitiu cardio important pentru greutatea si psihicul tau. E ceva neinsemnat dar sunt sigur ca fara sa simti, fara sa realizezi intr-o perioada lunga de timp o sa fii alt om.

Un alt lucru pe care eu ti-l recomand sa uiti de stres este sa dai drumul la muzica si in timp ce faci curat sau orice alt lucru danseaza, simte ritmul si pierde-te putin in vibratiile sunetului. Alege o muzica pe placul tau indiferent de stilul ei. Functioneaza mereu, o sa te simti destins. Miscarea iti face bine la corp si la starea de spirit.

Cum sa scapi de stres? cumpara un caine daca nu ai si lasa-l sa te scoata afara din casa la o plimbare in parc sau prin cartier. Afectiunea lui si dragostea neconditionata o sa iti faca bine, iar daca nu iti plac catelusii, apeleaza la o pisicuta dar o sa fie mult mai greu sa o scoti la aer si afara. Importanta este plimbarea care ajuta foarte mult stresul tau sa fie PA!

Stresul este o boala descoperita prin anii 1945. Totul se rezuma la psihologie.